Monday, December 15, 2014

၀ိတ္ခ်တဲ့အေလ့အက်င့္ကို သင္ရပ္နားသင့္ၿပီဆိုတာ သိသာသြားေစတဲ့ အခ်က္ (၅) ခ်က္

၀ိတ္ခ်ရတာ ပင္ပန္းပါတယ္။ စားခ်င္တာ မစားရ၊ လုပ္ခ်င္တာ မလုပ္ရတဲ့အတြက္ စိတ္ပင္ပန္းတာက အဆိုးဆံုးေပါ့။ ဒါေပမယ့္ သင္ကေတာ့ အဲ့ဒီလိုမျဖစ္ေတာ့ပါဘူး။ ၀ိတ္ခ်တဲ့အေလ့အက်င့္ကို က်င့္သားေတာင္ရေနၿပီ။ ခက္ခဲပင္ပန္းမႈလည္း မရွိေတာ့ဘူး။ ဒါေပမယ့္ ထင္သေလာက္ ၀ိတ္ကက်မသြားဘူးဆုိရင္ ဒီ၀ိတ္ခ်နည္း၊ အထူးသျဖင့္ အစားေရွာင္တဲ့နည္းက ကိုယ့္အတြက္ မထူးျခားဘူးဆုိရင္ေတာ့ လုပ္ေနရာကေန ရပ္နားသင့္ၿပီေပါ့။ ဘယ္အခ်ိန္ေတြမွာ သင္၀ိတ္ခ်တဲ့ အေလ့အက်င့္ကို ရပ္ပစ္လိုက္သင့္သလဲဆိုေတာ့

၁။ေန႔လည္စာအတြက္သင္သြားေလ့ရွိတဲ့ဆိုင္က အဆီမပါတဲ့ smoothie လိုေဖ်ာ္ရည္ေရာင္းတဲ့ ဆုိင္မ်ိဳးေပါ့။

သူမ်ားေတြ ေန႔လည္စာအတြက္ ေခါင္းစားေနခ်ိန္ သင္ကေတာ့ သြားေနက် smoothie ေဖ်ာ္ရည္ဆုိင္ကိုပဲ တန္းသြားလိုက္မိတယ္။ ၿပီးေတာ့ တစ္ခြက္ေလာက္ေသာက္ၿပီး ေအးေဆးေနႏိုင္ေနတာပဲေလ။

၂။ေသာက္မယ့္ေရထဲ သံပုရာသီးအစိပ္ကေလး က်သြားရင္ေတာင္ ကယ္လိုရီဘယ္ေလာက္ရွိမသလဲ သင္စဥ္းစားတတ္ေနၿပီ။

အရာရာကို စဥ္းစားခ်င့္ခ်ိန္တတ္တာ ေကာင္းပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ၀ိတ္ခ်ေနခ်ိန္မွာ ကိုယ္စားမယ့္အစားအစာရဲ႕ ကယ္လိုရီဘယ္ေလာက္ရွိေနသလဲဆိုတာကို ေတြးဆတာမ်ိဳးေပါ့။ ဒါေပမယ့္ ခုေနေျပာသလို ကိုယ္ေသာက္မယ့္ သံပုရာရည္ထဲက သံပုရာသီးအစိတ္ကေလးရဲ႕ ကယ္လိုရီအထိေတာင္ သင့္စိတ္က တြက္ခ်က္ေနၿပီဆုိရင္ေတာ့ ဒါဟာ နည္းနည္းအစြန္းေရာက္တဲ့သေဘာေဆာင္လာပါတယ္။

၃။ညစာနဲ႔ သေရစာေတာင္ မကြဲျပားေတာ့ဘူး။

သူငယ္ခ်င္းက ညစာ ဘာစားၾကမလဲလုိ႔ ေမးလိုက္တဲ့အခါ ကိုယ္က ရပါတယ္။ ငါက ခုနေလးတင္ မုန္လာဥနီတစ္လံုးစားထားေသးတယ္။ ကိစၥမရွိဘူးလို႔ ေျဖလိုက္ရင္ သင့္ကို သူက အူေၾကာင္ေၾကာင္ ျပန္ၾကည့္သြားပါလိမ့္မယ္။ သင္ကေတာ့ ဘာျဖစ္ျဖစ္ ရေနၿပီဆိုတဲ့ သေဘာဆိုေပမယ့္ ေလွ်ာ့ေပါ့ရင္း ေလွ်ာ့စားရင္း ကြဲျပားမႈေတြေတာင္ သင့္ဆီမွာ မရွိေတာ့ပါဘူး။

၄။မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္ေရွ႕သြားရမွာေတာင္ သင္စိတ္မပါေတာ့ဘူး။

မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္ထဲ ဟိုဟာေလး ထည့္ထားၿပီးစားမယ္၊ ဒီဟာေလးအတြက္ အခ်ိန္ေပးၿပီး စားရမွာကိုေတာင္ သင့္စိတ္ထဲ အာရံုမလာေတာ့ဘူးဆိုတာမ်ိဳးကလည္း မေကာင္းတဲ့ လကၡဏာတစ္ရပ္ေပါ့။

၅။အဆီဓာတ္နည္းပါးတဲ့ ခ်ိစ္အတံုးေလးေတြကိုေတာင္ သင့္စိတ္ထဲ မစားခ်င္ေတာ့ဘူး။

တစ္ခါတစ္ေလ အဆီဓာတ္မ်ားမယ့္ပံုေပါက္တဲ့ အစားအေသာက္ေတြမွာ အဆီဓာတ္လံုး၀မရွိတာ၊ နည္းနည္းသာပါ၀င္မွန္းသင္သိေနရင္ေတာင္ သင့္ဘက္က စားေသာက္ၾကည့္ဖုိ႔ စိတ္မပါေတာ့တာမ်ိဳးေပါ့။

Myawady Health
https://www.facebook.com/myawadyhealth

No comments:

Post a Comment